FAIL (the browser should render some flash content, not this).


    Herbalife a definit conceptul
    Welness nu doar ca lipsa durerilor
    si a bolilor, ci ca starea de bine a
    intregului organism. In acest sens, produsele Herbalife regleaza acele mecanisme necesare functionarii optime a intregului tau organism.
Personal Wellness
este sursa ta de sanatate,
secretul echilibrului tau
natural...
Despre Noi

 

 

 

Rezultatele studiului HERBALIFE bursa.ro 15.03.2012

   "Herbalife" a derulat studiul privind "Atitudini şi comportamente în stilul de viaţă al românilor" , plecând de la elementele de bază ce caracterizează un stil de viaţă sănătos: nutriţie echilibrată, comportament pro-activ în îngrijirea sănătăţii, activitate fizică regulată şi importanţa perioadelor de odihnă şi relaxare. Studiul a fost implementat în ianuarie 2012 de compania de cercetare de piaţă GfK România, pe un eşantion la nivel urban şi naţional, alcătuit din 802 respondenţi, bărbaţi şi femei între 24--50 de ani.
      Deşi studiul a relevat că majoritatea respondenţilor se declară destul de mulţumiţi de stilul lor de viaţă actual şi consideră că au un comportament preventiv în ceea ce priveşte sănătatea, studiul demonstrează că 58% dintre respondenţi suferă la ora actuală de una sau mai multe boli, 15% suferă de deficienţe de vitamine, minerale (anemie), 13% suferă de obezitate, iar 12% au un nivel crescut al colesterolului.
      Pentru grupa de vârstă de 36-50 ani, jumătate dintre respondenţi nu sunt satisfăcuţi de greutatea lor corporală, fiind prea mare, iar 41% consideră că ar trebui să ţină dietă, dar nu au început un regim alimentar pentru a slăbi.
      Interesant este că 35% încearcă să mănânce trei mese în fiecare zi, masa principală a zilei fiind cea de prânz pentru mai mult de jumătate dintre cei chestionaţi, 30% nu acordă importanţă mesei de dimineaţă, declarând că iau micul dejun doar rareori sau niciodată.
      Ceea ce recomandă Herbalife, prin programul său pentru un stil de viaţă activ şi sănătos, este o nutriţie echilibrată, activitate fizică regulată şi odihnă. Produsele Herbalife, companie internaţională din domeniul nutriţiei şi al vânzărilor directe care comercializează produse pentru controlul greutăţii, nutriţie şi produse de îngrijire personală, sunt recomandate de Dorota Seidler, marketing and sales manager în cadrul Herbalife România, fiind rezultatul unor cercetări ştiinţifice de înalt nivel, cu efecte benefice asupra sănătăţii.
      Produsele Herbalife, cu sediul în California, sunt vândute în 80 de ţări prin intermediul unei reţele de peste două milioane distribuitori independenţi, cu o piaţă anuală de 5 miliarde dolari. 

http://www.bursa.ro/rezultate-ale-recentului-studiu-al-herbalife-privind-stilul-de-viata-la-romani-162284&s=companii_afaceri&articol=162284.html

 

Stilul de viata al romanilor, subiect de studiu

Ce arata rezultatele studiului Herbalife, "Atitudini si comportamente in stilul de viata al romanilor”.

Studiul intitulat "Atitudini si comportamente in stilul de viata al romanilor", prezinta rezultate interesante referitoare la calitatea vietii romanilor. Mai exact, jumatate dintre respondenti nu sunt satisfacuti de greutatea lor corporala, fiindca este prea mare. Mai bine de jumatate dintre respondenti (58%) sufera la ora actuala de una sau mai multe boli, iar 15% sufera de deficiente de vitamine, minerale ori anemie. 13% sufera de obezitate, iar 12% au un nivel crescut al colesterolului.

Numai 35% dintre cei chestionati incearca sa manance trei mese in fiecare zi, iar pranzul este masa principala a zilei pentru mai mult de jumatate dintre acestia. 30% nu acorda importanta mesei de dimineata, declarand ca iau micul dejun doar rareori sau niciodata.

Pentru majoritatea respondentilor, un regim alimentar echilibrat inseamna in teorie un program de mese regulat (73%). Insa un procent ridicat (71%) dintre cei care incep un regim alimentar pentru scadere in greutate decid sa renunte la masa de seara, considerand ca aceasta este o masura potrivita pentru a-si atinge obiectivul.

Facand referire la acest studiu, Dorota Seidler, Marketing and Sales Manager in cadrul Herbalife Romania, a afirmat: "Prin intermediul acestui studiu se subliniaza inca o data importanta mentinerii unei nutritii echilibrate. Este esential sa avem un plan de nutritie personalizat si echilibrat, pentru a asigura organismului nostru nutrientii necesari pentru buna sa functionare. In contextul stilului actual de viata, este cu atat mai important sa adoptam obiceiuri alimentare corecte si sa folosim, atunci cand este nevoie, suplimente alimentare".

http://www.e-joy.ro/detalii-articol/stiri/stilul-de-viata-al-romanilor-subiect-de-studiu.html

 

 

Ca să slăbească, românii nu mănâncă seara

Autor: Ionela Croitorescu | 15 martie, 13:49 | 

 Peste 70% din români renunță la masa de seară atunci când vor să slăbească, arată un studiu recent derulat pe 802 repondenți. Acesta nu este singurul obicei nesănătos la care apelează cei care sunt nemulțumiți de silueta lor.

Mai mult de jumătate din repondenții unui studiu recent pe nutriție nu sunt mulțumiți de greutatea lor corporală. Cu toate acestea, puțini sunt cei care-și propun să facă schimbări în stilul de viață. Și mai puțini iau măsuri ”sănătoase”, arată rezultatele studiului Herbalife, derulat în luna ianuarie a acestui an pe 802 români, atât bărbați, cât și femei, cu vârsta între 24 și 50 de ani.

Gustările țin poftele sub control

71% din cei care au decis să slăbească au renunțat în mod greșit la masa de seară, iar 35%, la gustările între mese. ”Gustările între mese sunt chiar importante pentru ținerea sub control a poftelor culinare”, a explicat doctorul Șerban Damian, medic de familie cu competențe în nutriție.

Corect ar fi ca cei care doresc să slăbească să continue să mănânce trei mese pe zi, cu gustări ușoare între mese (cum sunt fructele) și să fie atenți la cantitatea de alimente consumate. Masa cea mai bogată ar trebuie să fie micul dejun, urmată de masa de prânz și de cea de seară. Din păcate, mai puțin de jumătate din cei care au răspuns la chestionar au recunoscut că iau zilnic micul dejun.

Multe fructe și legume, puțin sport

68% din repondenți, care au răspuns chestionarului online, au precizat că au băut mai multă apă și au limitat consumul de grăsimi. Mai mult de jumătate din cei care au dat curs studiului au consumat multe fructe și legume.

Deși sportul ar trebui combinat cu o alimentație echilibrată în programul de slăbit, puțini sunt cei care fac mișcare regulat. Astfel, peste 50% din repondenți au mărturisit că nu fac niciun fel de mișcare. Un sfert din ei fac sport o dată pe săptămână.

 13% din repondenți, obezi

Studiul a mai arătat că mai binede jumătate dintre respondenți suferă la ora actuală de una sau mai multe boli: 15% suferă de deficiențe de vitamine, minerale ori anemie, 13% suferă de obezitate, iar 12% au un nivel crescut al colesterolului.

O mare parte a studiului a făcut referire la regimul de slăbit. “Oamenii ar trebui să funcționeze proactiv, făcând anumiți pași simpli către menținerea unei stări bune de sănătate pe parcursul întregii vieţi: un regim alimentar sănătos, asigurarea aportului de vitamine necesar, mișcare regulată și comportament preventiv legat de sănătate și relaxare", subliniază medicul Șerban Damian.

 

 

 

 

 

Dr Luigi Gratton In Romania pentru a promova un stil de viata sanatos

 

Dr. Luigi Gratton, vicepresedinte in cadrul Herbalife Ltd , la Bucuresti
Dr. Luigi Gratton, vicepresedinte pe probleme medicale si de educatie medicala in cadrul Herbalife Ltd s-a aflat in perioada 3- 7 iunie la Bucuresti.

Bucurestiul a gazduit in perioada 3-7 iunie, 2 vice presedinti ai companiei Herbalife :
Dr. Luigi Gratton, vicepresedinte pe probleme medicale si de educatie medicala in cadrul Herbalife Ltd si
Johnathan Liss Vice President Sales Strategy în cadrul Herbalife Ltd.
Joi 4 iunie a avut loc la hotel Ramada o conferinta de presa ecouri ale acesteia pot fi gasite atat in presa scrisa cat si in mai multe editii online :

http://www.adevarul.ro/articole/luigi-gratton-90-din-produsele-de-raft-ne-ataca-prin-zahar.html

http://www.mayra.ro/frumusete-si-sanatate/dieta-fitness/mananca-fara-stres-pentru-a-combate-stresul.html

http://www.121.ro/ce_e_nou/index.php3?cat_id=27&prod_id=3897

http://www.feminis.ro/dieta-si-sport/sport/slabeste-in-stilul-tau-cu-trucuri-de-la-cel-mai-sexy-nutritionist-3292

Dr Luigi Gratton a fost de asemenea invitatul mai multor televiziuni nationale : TVR, Antena 1, ProTv

De asemenea cu sprijinul Primariei sectorului 1, a fost organizat in parcul Herastrau un eveniment care indeamna la o viata activa, la miscare :
Herbalife - Wellness Morning cu Dr. Luigi Gratton

Luigi Gratton: „90% din produsele de raft ne atacă prin zahăr“

Mananca fara stres pentru a combate stresul

„Pachetul cu g ustări să nătoase” înlocuieşte ciocolata, chipsurile şi energizantele

Slabeste in stilul tau cu trucuri de la cel mai sexy nutritionist!

Obezitatea, o "epidemie" a lumii moderne www.eva.ro

Ce inseamna, de fapt, sa fii obez?

Obezitatea este o problema care nu tine cont de niciun aspect legat de varsta, ocupatie, pozitie sociala, rasa sau religie. Daca facem abuz de mancare hipercalorica si suntem sedentari, ea ne poate afecta pe toti, cu aceleasi efecte devastatoare asupra sanatatii si vitalitatii organismului.

Potrivit Medicinenet.com, cantitatea normala de grasime din corpul uman, exprimata in procente, se afla intre 25-30% in cazul femeilor si intre 18-23% in cazul barbatilor. Daca se depasesc cei 30% in cazul femeilor sau 25% la barbati, vorbim despre obezitate.

Exista o serie de factori care favorizeaza instalarea obezitatii (cei mai multi dintre ei pot fi indepartati prin adoptarea unui regim de viata sanatos), precum cel genetic, tendinta de a manca prea mult - in special daca este vorba despre mancaruri care contin carbohidrati simpli, "rontaitul" exagerat intre mese, metabolismul lent, lipsa exercitiilor fizice, dar si anumite medicamente sau boli.

Totodata, nu trebuie neglijat factorul psihologic, care ne determina sa mancam mai mult decat avem nevoie, supunandu-ne astfel organismul la un efort inutil de procesare a alimentelor (este des intalnit cazul celor care mananca de suparare sau din plictiseala).

Care sunt principalele riscuri pe care le presupune obezitatea?

Lasand la o parte orice considerent de ordin estetic, obezitatea reprezinta un pericol demn de luat in seama la adresa sanatatii. Faptul ca o persoana opteaza pentru o alimentatie bazata pe produse fast-food, si nu pe alimente proaspete, naturale si neprocesate, sau prefera sa petreaca ore in sir din zi in fata televizorului, in locul unei plimbari in parc, va avea, mai devreme sau mai tarziu, repercusiuni asupra sanatatii sale.

(...) www.eva.ro

Care sunt riscurile pentru sanatate asociate cu surplusul de greutate?
Acest articol nu este scris de un distribuitor independent Herbalife!

 

O sesime din populatia mondiala este supraponderala sau sufera de obezitate - avertizeaza Federatia Mondiala a Inimii, cu sediul la Geneva.

Statisticile Asociatiei Romane de Endocrinologie arata ca un sfert dintre romani sunt obezi si 64% sunt supraponderali.

Studii realizate in domeniul sanatatii au demonstrat ca obezitatea este asociata cu costuri din ce in ce mai mari pentru ingrijirea sanatatii:

Vizite la medic
Spitalizare
Medicamente

 

Supraponderalitatea si obezitatea dubleaza riscul deceselor premature.

Patologiile cel mai frecvent asociate cu obezitatea sunt :

Boli de inima
Hipertensiune arteriala
Alte afectiuni cardiovasculare
Osteoartita
Afectiuni ale vezicii biliare
Activitate sexuala scazuta
Tulburari de somn
Depresii
Diabetul zaharat
Anumite tipuri de cancer
La femei
Cancer de san
Cancer de col uterin
La barbati
Prostata

 

O atentie deosebita trebuie acordata:

Copiilor.
Supraponderalitatea si obezitatea in copilarie si adolescenta sunt raspunzatoare pentru declansarea unor grave patologii la varste atipice. Cum este cazul diabetului de tip II
70% dintre copii si adolescentii supraponderali si obezi vor fi supraponderali si obezi si la maturitate.
Femeilor gravide Riscuri foarte mari sa nasca copii cu malformatii

Sursa: Asociatia Americana a Obezilor

In plus:

Unei persoane supraponderale ii este mult mai greu :

Sa-si gaseasca serviciu
Sa stabileasca relatii cu alte persoane
Sa faca fata problemelor zilnice

 

Toate acestea duc la un indice al calitatii vietii extrem de scazut!

Dependenta de junk food ne scurteaza viata

Produsele de tip junk food ocupă mai bine de jumătate din dieta unui om normal. Specialiştii în nutriţie atenţionează că aceste obiceiuri de consum declanşează boli grave. Merdenele, pizza, hamburgeri, sucuri. Din comoditate sau pentru că aşa şi-a format gustul, orăşeanul nu mai concepe meniul cotidian fără aceste alimente.

Copiii hrăniţi cu junk food vor deveni sclavii „alimentelor de gunoi” şi riscă să trăiască cu un deceniu mai puţin decât cei care primesc alimente sănătoase
„M-am îngrăşat în patru luni cu 20 de kilograme”, ne-a mărturisit Claudia S. (29 de ani), angajata unui fast
food. Din comoditate sau poate pentru că e gratis, Claudia mănâncă deseori la serviciu.

Ea pune kilogramele în plus şi pe seama stresului. În restaurantul în care lucrează intră, zilnic, cel puţin o mie de persoane. „Vin şi-mi cer «repede» meniuri peste meniuri, se înghesuie la coadă”, descrie tânăra atmosfera.

Experimentul Click!

Din dorinţa de a experimenta pe propria piele acest stil de viaţă, reporterul „Click!” Bogdan Nicolai a mâncat timp de o lună numai la McDonald’s. A ales acest „exerciţiu” intrigat de aglomeraţia veşnică din fast food-uri. Bogdan a apelat la un medic nutriţionist înainte de a începe „regimul” fast food, iar analizele îi indicau o stare bună a sănătăţii. Cântărea 69 de kilograme la 28 de ani şi făcea sport zilnic.

În prima săptămână s-a obişnuit cu un mic dejun compus dintr-o porţie mare de cartofi prăjiţi, două McToast, două cafele, şi un suc de portocale. „După trei săptămâni am trecut deja la încă o porţie mare de cartofi prăjiţi şi încă două McToast mari şi un Cheeseburger”, ne-a mărturisit Bogdan.

Tot mai mult

Dacă în primele două săptămâni, îşi cumpăra la prânz doi hamburgeri - un dublu Cheeseburger, un Royal DeLuxe -, două porţii de cartofi prăjiţi şi la desert mai mânca o îngheţată sau o plăcintă, în cea de-a treia săptămână a ajuns să adauge încă două sandvişuri şi să dubleze porţiile de cartofi prăjiţi.

La fel s-a întâmplat şi cu McFish-urile şi McNugetts-urile de la masa de seară, care s-au dublat din a treia săptămână. „Simţeam că mi-e foame în continuu”, ne-a explicat Bogdan. După două săptămâni şi-a refăcut analizele. Medicul l-a avertizat că există riscul unei hepatite cronice.

S-a ambiţionat şi a hotărât să ducă până la capăt experimentul. ”După vreo 15 zile am început să am insomnii, mă trezeam noaptea cu poftă de mâncare, îmi era sete mereu şi mă gândeam numai la McToast-urile de dimineaţă”, povesteşte Bogdan. La serviciu nu avea chef de nimic: „cel puţin o oră după micul dejun şi după masa de prânz, mă simţeam ca şi cum aş fi fost sedat”, ne-a mărturisit tânărul. Seara, avea palpitaţii, deşi nu se ştia cu afecţiuni cardiace.

Tinerii, mai expuşi

La sfârşitul probei s-a ales cu nouă kilograme în plus. Deşi i-a luat mai bine de jumătate de an să-şi potolească pofta de a mânca orice şi oricând, Bogdan mărturiseşte că se mai simte uneori ispitit când trece prin faţa vreunui McDonald’s.
„Dependenţa de junk food variază.

Pentru copii şi adolescenţi perioada de acomodare se instalează destul de repede, pentru că mâncarea rapidă înlesneşte comunicarea şi socializarea”, ne-a explicat psihologul Ştefania D. Niţă.

Ea a mai adăugat că „fast food-ul e la modă, reuneşte persoane de vârste apropiate şi este un obicei preferat pentru că nu impune protocolul de servire a mesei şi este rapid”.

Alimentaţie sănătoasă prin lege

Anul trecut, în plină campanie electorală, Ministerul Sănătăţii Publice iniţia actele normative pentru o alimentaţie sănătoasă în unităţile de învăţământ preuniversitar, aşa-numita legislaţie anti-fast-food în şcoli.

Legea 123/2008 şi ordinul care i-a urmat (1.563/2008) stabileau că în chioşcurile din incinta şcolilor nu vor putea fi comercializate o serie de alimente „nerecomandate” preşcolarilor şi elevilor.

Pe lista alimentelor interzise au intrat prăjiturile, bomboanele şi acadelele - alimente cu conţinut mare de zaharuri; hamburgerii, pizza, produsele de patiserie, cartofii prăjiţi – adică toate acele alimente cu un conţinut mare de grăsimi; chipsurile, biscuiţii, sticksurile, snacksurile – toate cu un conţinut mare de sare, dar şi băuturile răcoritoare.

Românii mănâncă în fugă

În medie, aproximativ 200.000 de români intră zilnic în cele 58 de restaurante McDonald’s din toată ţara, ne-a declarat Cristian Savu, directorul de comunicare al companiei.

Adică aproape 3.500 de consumatori în medie pe fiecare restaurant. Informaţii date publicităţii anul trecut de KFC, competitor pe piaţa restaurantelor cu servire rapidă, arată că alţi 35.000 de consumatori români iau masa în cele peste 30 de restaurante ale acestui lanţ, bonul mediu plătit de fiecare fiind de 20 de lei.

La McDonald’s, în preferinţele tuturor consumatorilor se regăsesc hamburgerii, Big Mac-ul şi cartofii prăjiţi, în timp ce doamnele şi domnişoarele preferă salatele. De la KFC, românii mănâncă mai ales aripioarele picante.

„În ultimii trei ani, vânzările au avut un puternic trend pozitiv, creşterile de la un an la altul fiind reprezentate de procente cu două cifre, mai mari de 10% - o performanţă pentru piaţa restaurantelor cu servire rapidă”, a precizat Cristian Savu de la McDonald’s.

Perioadele aglomerate din zi sunt orele prânzului, după-amiaza şi seara, când românii aleg să iasă în oraş cu familia sau prietenii.

Meniuri şi petreceri pentru copii

Meniurile pentru copii (Happy Meal) sunt mai mult decât atractive nu doar pentru destinatarii lor, ci şi pentru părinţi care, până la urmă, sunt cei care fac alegerea. Ei se pot orienta spre sucuri naturale, dar şi spre fructe servite ca desert.

Copiii sunt atraşi de restaurantele McDonald’s şi datorită petrecerilor care se pot organiza aici. Sunt restaurante – precum cel proaspăt renovat de la Unirea – pentru care solicitările de rezervare trebuie depuse cu săptămâni bune în avans.

Modelul personal, educaţia celor mici

Uleiul de măsline conţine grăsimi „bune”

„O băutură carbogazoasă face cât patru-cinci cafele pentru un copil de până în 10 ani”, atenţionează nutriţionistul Gheorghe Mencinicopshi. El susţine că alimentaţia adulţilor şi obişnuinţa lor de a consuma mâncăruri de la colţul străzii sau din restaurantele de tip fast food îi afectează cel mai mult pe copii, care învaţă astfel să adopte un stil asemănător.

„Un bărbat de vreo 70 de kilograme ar trebui să consume zilnic 2.500 de kcal, în timp ce o femeie e bine să se rezume la 2.000”, arată Mencinicopschi. Copiii pot consuma, în medie, în jur de 1.500 de kcal.

„Importantă e calitatea caloriilor nu neapărat numărul acestora”, mai precizează Mencinicopschi. Specialistul susţine că metabolismul copiilor este extrem de afectat de „alimentele gunoi”, care deşi sunt bogate în calorii, au un aport nutritiv foarte sărac.

În plus, „aceste alimente împiedică fixarea calciului în oase în cazul celor mici şi îi transformă în viitoare victime ale osteoporozei, bolilor cerebrale, cardio-vasculare şi a unor diverse forme de cancer”, a mai precizat Mencinicopschi.

Doctorii constata cresterea amenintatoare la copii a formelor de diabet specifice adultilor
Acest articol nu este scris de un distribuitor independent Herbalife!

 

Associated Press

Inca o ciudatenie a medicinei, copii cu forme de diabet specifice adultilor tinde sa devina un fapt comun in SUA. Doctorii acuza factorii ingemanati ai raului: prea multa mancare si prea putina activitate fizica si se tem de urmarile dezastruase ale complicatiilor diabetice, ale unei generatii cu tot mai multi supraponderali.

In spitalele de pretutindeni, baieti si fetite, de la bucalati la superobezi au fost diagnosticati in numar fara precedent cu diabet tip 2 . Multi sunt abia la varste fragede. Unii dintre ei au mai putin de 6 ani.

Aceasta maladie era denumita si o boala a maturitatii avansate, rar se intampla sa fie depistata la virste medii. Dar in ultimii 10 ani usor-usor a devenit si o maladie a celor tineri.

Nu este inca foarte clar cat de nult este raspandita aceasta situatie, atata timp cat in foarte multe tari nu au fost stranse date statistice. Fara indoiala medicii s-au convins de ceea ce au vazut cu ochii lor, la ce se pot astepta tinerii pacienti dupa 10 - 20 de ani de diabet: complicatii renale, orbire, infarcturi cardiace, amputari.

"Este o adevarata epidemie de diabet de tip 2 in randul tinerilor" - declara dr. Lori Laffel, seful sectiei de pediatrie al Centrului de diabet din Boston. "De-a lungul anilor aveam cazuri izolate de copii cu diabet de tip 2. Cativa intr-un an. Dar incepand cu anii 90 lucrurile s-au schimbat. Tot mai multi copii, adesea insotiti de parinti supraponderali, au fost diagnosticati cu diabet tip2. In perioada anilor 90 numarul total al diagnosticarilor a crescut de 5 ori. De atunci numarul imbolnavirilor s-a dublat inca o data!"

Acum diabetul de tip 2 reprezinta 50% din cauzele de diabet infantil.

De ce? Medicii nu au dubii Ei acuza inactivitatea si supraalimentarea. Multe ore petrecute in fata TV, calculatorului si sticla de ½ l de bauturi racoritoare din recreatii sunt explicatia.

" Daca nu se vor produce schimbari majore in stilul lor de viata vom asista la o continua crestere a cazurilor de diabet", declara Dr. Francine Kaufmann, Seful clinicii de endocrinologie a spitalului de Pediatrie din Los Angeles si presedinta American Diabetes Association.

Adultii cu diabet tip 2 pot avea multe complicatii ce le vor scurta si le vor inrautati viata, chiar daca vor preveni prin medicatie, controlul greutatii si practicarea exercitiilor fizice.

Problema este atat de noua, incat nu se cunoaste exact ce evolutie pot sa aiba cei la care boala a debutat in copilarie si tinerete, in loc sa apara dupa 50 de ani.Exista temerea ca multe din complicatii vor avea loc in primii ani ai vietii lor de adulti.

" Viitorul este sumbru", declara dr. Jorge Calles-Escandron de la Universitatea Wake Forest. "Stim ce se intampla cu adultii care nu au grija de ei. Mor prematur. Nu vedem de ce lucrurile ar arata altfel in cazul adolescentilor."

"Este posibil ca noi sa vedem doar varful iceberg-ului, una dintre cele mai grave sitatii cu care s-au confruntat pediatrii", spune dr. Stephen Daniels medic cardiolog pediatru la Spitalul pentru copii din Cincinnati.

Ce este de facut? Doctorii au inteles cu ce au de luptat - o societate bazata pe "ieftin", "bogatie calorica" si placera sedentarismului - si nu cred ca exista o solutie simpla. Si exista inainte de toate adolescentii. Ei se cred nemuritori si nu accepta sa faca ceva ce prietenii lor nu fac, cum ar fi sa comande o salata sau sa alature unui club de aerobic.

Dar mai intai si de altfel cel mai important si cel mai greu va fi sa-i facem pe tineri si pe parintii lor sa inteleaga si sa admita ca au o mare problema, aceea ca greutatea lor o ia razna. Dupa aceia ei se intorc in familia lor, unde toti sunt supraponderali, si unde nimeni nu practica exercitii fizice sub nici o forma.

"Este dificil sa schimbi ceea ce ai fost obisnuit toata viata, sa accepti ca fiind normal, sa fii inconjurat de un mediu ce nu este dispus sa faca schimbari", declara Dr. Silva Arslanian, directorul Clinicii de cercetare a spitalului de copii din Pittsburgh.

Putem sa schimbam sensul acestei evolutii? Nu ne putem intoarce la anul 1950, dar putem sa facem "un timp sanatos" in care sa traim!

Acasa | Produse | Re

25 la suta dintre romani sufera de obezitate iar 50 la suta au probleme cu greutatea si cu toate acestea cei mai multi nu constientizeaza cat de grava este situatia, doar 1% prezentandu-se la medic.

Potrivit presedintelui Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, prof. dr. Nicolae Hancu, romanii sunt inca tributari perceptiei potrivit careia kilogramele in plus sunt un semn de sanatate, informeaza ProTV care citeaza Mediafax.

Acesta spune ca putini romani stiu ca talia unei femei nu trebuie sa depaseasca 80 de centimetri, iar a unui barbat 94 de centimetri.

De asemenea, si mai putini stiu ca mare parte dintre problemele de sanatate sunt cauzate de obezitate. Printre acestea se numara hipertensiunea arteriala, diabetul problemele de circulatie la nivelul picioarelor sau riscul crescut de infarct miocardic sau atac cerebral.

Tot mai multi copii romani sufera de obezitate

Si mai grav este faptul ca statisticile arata ca in prezent 70% dintre copiii romani sunt obezi iar aceasta tendinta este in crestere.

O explicatie ar fi faptul ca multi dintre copii consuma la scoala tot felul de mancaruri nesanatoase, motiv pentru care parlamentarii romani au adoptat in 2008 o lege referitoare la alimentatia sanatoasa in unitatile de invatamant preuniversitar.

De asemenea, Ministerul Sanatatii a stabilit o lista cu produsele care pot fi vandute copiilor in unitatile de invatamant.

Masura vine in completarea deciziei marilor companii Coca-Cola, Star-Foods, Nestle, Burger King, Ferrero, General Milks, Mars, Kraft si Uniler care au hotarat ca nu vor mai face publicitate pentru copiii sub 12 ani la produsele alimentare nesanatoase, dupa ce au semnat "Codul etic pentru publicitate adresata copiilor".

In plus, pentru mai buna informare a populatiei cu privire la efectele obezitatii, Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice a lansat un program prin care atentioneaza ca procesul de slabire poate fi controlat medical, program desfasurat sub sloganul "Traiesc XXL. Iubesc XXL. Port M".

Pericolele "dietelor-fulger"
Rapid nu inseamna insa si eficient...

Ne "ingropam" in munca, bem cat de multe lichide putem (daca putem...), facem un set de exercitii fizice (daca nu cumva suntem mult prea obosite, dupa o zi petrecuta la serviciu) si mancam... aproape deloc! Cunosti scenariul? Ii poti spune cura drastica, regim de "austeritate" alimentara sau infometare - un lucru e clar: dorim sa slabim si asta cat mai repede posibil.Si in acest caz, pot mentiona doua situatii des intalnite: ea face eforturi supra-omenesti sa slabeasca, isi impune restrictii si strange din dinti cu ambitie atunci cand trece pe langa o cofetarie, reusind sa slabeasca destul de mult intr-un timp foarte scurt. O luna mai tarziu este socata sa vada acul cantarului urcand voios catre... nu greutatea pe care o afisa inainte, ci catre una noua, necunoscuta, imbogatita inexplicabil cu doua-trei kilograme in plus. Cum a fost posibil? Organismul, fiind privat de nutrientii esentiali unei bune functionari in perioada de slabire intensa, a acumulat cu mult mai mult in perioada imediat urmatoare - pentru a se proteja de eventuale... infometari.O alta situatie, la fel de des intalnita, este cea in care ea isi impune de asemenea restrictii alimentare si mai mult "frunzareste" prin mancare, bifand cu incredere un (mare!) numar de kilograme de dat jos pana la data de "x". Care data, se nimereste a fi fix peste o saptamana sau doua. La data aleasa, rezultatele intarzie sa apara, provocand dezamagire si frustrare. Unde s-a gresit? Organimsul uman functioneaza dupa propriile reguli, are nevoie de un numar de vitamine si minerale care nu pot fi asimilate, decat in urma unei alimentatii echilibrate, a unui aport optim de lichide si a miscarii fizice, pentru mentinerea supletii. Daca iti vei impune teluri nerealiste, oricata vointa ai avea, te poti confrunta cu un esec.
Moderatia este cuvantul de ordine...Daca nu ai avut suficienta vointa sau nu ai constientizat necesitatea de a te opri la timp din rontaieli inutile intre mese sau "degustatul" alimentelor nesanatoase, atunci probabil ca nici in cazul slabitului nu ar trebui sa te astepti la rezultate spectaculoase in doua saptamani.In cazul in care intr-adevar ai o problema cu greutatea sau nu esti multumita de proportiile corpului tau, trebuie sa te inarmezi cu vointa si rabdare si sa-ti schimbi stilul de viata. Este singura metoda de a trai sanatos, de a pierde kilograme fara a-ti periclita starea de sanatate si, mai ales, singura metoda de a te mentine in forma. Incepe prin a tine o dieta echilibrata, cu mai putini carbohidrati sau grasimi si mai multe legume, minerale si fibre. Poti practica un sport, bea foarte multe lichide si manca portii mai mici decat de obicei - din alimentele permise, bineinteles. Rezultatele nu vor intarzia sa apara, insa nu iti impune conditii legate de timp. Este bine sa tii dieta cu incredere ca ii faci un bine organismului tau, si nu un deserviciu. Dupa ce ai reusit sa slabesti, se impune cresterea dozei de rabdare si vointa: organismul va avea tendinta de a acumula kilogramele pierdute, drept pentru care in nici un caz nu trebuie sa mananci ca inainte de regim. Faptul ca ai fost suficient de puternica pentru a urma o dieta si a o duce la bun sfarsit, cu rezultate frumoase, este un semn bun. Poti sa continui astfel sa te hranesti sanatos, adoptand un nou stil de viata, moderat, care te va defini ca persoana si iti va aduce numai beneficii pe termen lung.Un regim de alimentatie bazat pe moderatie favorizeaza consumul de fructe, legume, lactate si carne slaba, carbohidrati sanatosi, lichide in cantitate mare si exercitii fizice cel putin de 3 ori pe saptamana. Insa, poate cel mai important lucru pentru pofticioasa din tine este ca nu trebuie sa iti impui nicio restrictie. Inghetata, prajiturile, crema de ciocolata nu lipsesc dintr-un regim de alimentatie sanatos, atat timp cat le consumi ocazional si nu intreci masura. Tine cont de ceea ce iti cere organismul, de nevoile sale, si fereste-te sa mananci pana la saturatie, sau, mai rau, pana simti ca "explodezi". Ce trebuie sa "cantaresti" indelung inainte de a te aventura intr-un regim drastic:
Foarte multe dintre asa-zisele "pachetele" sau "colacei" nu sunt altceva decat acumulari de apa in tesuturi. In urma unei diete-fulger le poti pierde intr-un timp scurt, lucru care conduce la deshidratare si mai apoi la recastigarea rapida a grasimilor.Curele drastice de slabire conduc catre oboseala excesiva, iti reduc nivelul de energie si entuziasmul, conducand la o stare de iritabilitate.Faptul ca tii un regim deosebit de restrictiv, presupune privarea organismului de nutrienti esentiali pentru buna sa functionare, punandu-ti astfel in pericol sanatatea.Nivelul de sodiu si potasiu din organism va scadea, provocand crampe si ameteala.Curele drastice "lucreaza" si asupra aspectului tau fizic; astfel, pot aparea vergeturi, pielea va fi mai uscata, tenul tern, iar parul isi va pierde stralucirea.

Odata cu grasimi, in urma unui regim - fulger vei pierde si tesut muscular, responsabil pentru vitalitatea organismului si aspectul tonifiat al corpului.

O noutate chirurgicala in tara noastra - Acest articol nu este scris de un distribuitor independent Herbalife!
A facut operatie de reductie a stomacului - si a murit

Din Yediot Aharonot Newspaper 3.06.2003Aryeh Noy (50 de ani ) a murit datorita complicatiilor aparute dupa o operatie de reductie a stomacului la spitalul Assuta din Tel-Aviv. Declaratia oficiala a spitalului :" Operatia face parte din categoria operatiilor de risc mare."
Un alt deces cauzat de o operatie de reductie a stomacului: Aryeh Noy , professor la Kfar Tabor, a murit ieri in urma complicatiilor survenite dupa o operatie de reductie a stomacului.
" Daca am fi stiut ca se poate ajunge la asa ceva , am fi fost impotriva acestei operatii. Este foarte important ca cei care citesc despre aceasta tragedie sa devina constienti de pericolul si riscul unei astfel de operatii si sa ia in considerare un astfel de pericol - de care noi nu am stiut- , spune fiul victimei Aval Noy.
Noy a efectuat aceasta operatie in urma cu 20 de ani. S-a observat o imbunatatire a conditiei sale, dar in ultimii ani a inceput sa sufere de obezitate din nou. Obezitatea a antrenat si alte afectiuni: diabet, hipertensiune arteriala si apnee nocturna. A decis ca pericolul unei interventii chirurgicale este mai mic decat cel reprezentat de inrautatirea sanatatii de care suferea, a declarat chirurgul ce a efectuat operatia, unul dintre cei mai buni de la spitalul Assuta si in general unul dintre chirurgii de marca din centrul tarii. (Israel)
In urma cu 5 saptamani a fost efectuata operatia de reductie a stomacului prin metode Halproscopica. (inserarea unui mic dispozitiv chirurgical printr-o mica incizie in stomac). In timpul plasarii inelului de reducere a stomacului a aparut un orificiu in esofag. Doua zile dupa operatie Noy a inceput sa se simta foarte rau, ceea ce a determinat o noua interventie chirurgicala.
Inelul a fost scos si ruptura a fost rezolvata printr-o alta operatie, dar starea sanatatii pacientului s-a agravat in continuare.
La scurt timp functiile sale vitale au incetat si a fost transferat la Terapie Intensiva la spitalul din Tel-Aviv.
Alaltaieri pacientul a decedat! Trebuie sa ne reamintim ca am discutat despre operatie si despre complicatiile ce pot aparea,. mai ales in cazul persoanelor cu antecedente de sanatate., declara chirurgul. Chirurgul mai declara ca este primul deces ce survine de cand el efectueaza acest tip de operatie.
Fiul victimei declara: Toti doctorii vorbesc doar despre partile bune, dar nu este suficient. Daca doctorii ne-ar fi explicat despre posibilele riscuri am fi facut totul pentru a-l convinge pe tata sa nu faca aceasta operatie.Tot in presa israeliana in luna ianuarie aparea un alt articol care tragea un semnal de alarma fata de pericolul reprezentat de acest gen de operatie dar si despre cauza ce-i face pe multi oameni sa recurga la o astfel de interventie. Unele dintre obiceiurile alimentare ale israelienilor le regasim si la romani! In continuare este traducerea articolului din ianuarie:DECESE CAUZATE DE COMPLICATII ALE UNOR OPERATII DE REDUCTIE A STOMACULUIIn ianuarie 2003 doua cazuri de deces ca urmare a unor interventii chirurgicale de reductie a stomacului s-au produs in Israel. Ambele femei erau supraponderale si visau sa fie mai slabe."Sotia mea a intrat in spital sanatoasa si l-a parasit in cosciug" spune unul dintre soti."Nimeni nu ne-a avertizat ca se poate intampla asa ceva". Vreau sa avertizez pe toti cei ce vor sa slabeasca si sa fie frumosi : verificati riscurile si ganditi-va de 2 ori la sansele pe care le aveti atunci cand recurgeti la o operatie.Lumea "afacerilor de slabit" este plina de false promisiuni in care kilogramele dispar fara dieta si fara exercitii, substante miraculoase ce distrug inamicul grasime, operatii care care va schimba obiceiurile alimentare."Este important pentru consumatori sa stie ca nu exista remediii rapide pentru a slabi" spune Chirurgul General al Statelor Unite Richard Carmona.Institutul de Supraveghere a Sanatatii a publicat un raport din care reiese un fapt deja cunoscut :o mare parte a israelienilor sunt prea grasi. Conform acestui studiu 56% dintre barbati si 42% dintre femei sufera de obezitate in Israel. Aparent nu este o problema tipic israeliana In SUA 61% din populatie este obeza, in Europa 50% din populatia peste 35 de ani este obeza. Conform doctor Edna Katzenelson de la Facultatea de Medicina din Tel Aviv cauzele obezitatii sunt multiple.Unii oameni sunt grasi datorita unor probleme psihologice in conjunctie cu metabolismul si cu alte probleme fizice. Dar obezitatea la israelieni isi are radacinile in copilarie. Multi parinti israelieni sunt foarte stricti in ceea ce priveste alimenatia copiilor
Acest fenomen este mai pregnant in cazul parintilor care au copii ce s-au nascut prematur. Sistemul medical i-a invatat pe acesti parinti ca fiecare crestere in greutate este critica deci acesti parinti contabilizeaza fiecare inghititura a copiilor.O alta mentalitate este aceea ca daca copiii nu mananca este ceva in neregula cu parintii. Deasemenea obezitatea este rezultatul obiceiurilor alimentare bazate pe grasimi -tipic familiilor israeliene. Mese servite la diferite intervale orare, hrana rece uscata toate acestea fac sa se formeze deprideri proaste. Copii isi iau ca model parintii si atunci cand ii vad mancand in orice situatie de stress.Cand ne maturizam continuam sa functionam dupa modelele cu care am fost obisnuiti si cu care am crescut Dar uneori devenim obezi incercand sa rezolvam probleme de care suferim.Conform dr. Edna K atunci cand suntem furiosi , necajiti atacam mancare in loc sa atacam sefii, sotii, sotiile sau copiii. Mancarea grasa ne da rapid energie ceea ce cauzeaza temporar un antidepresiv. Pentru foarte scurt timp mancarea afecteaza nivelul endorfinelor din creier si rezolva problemele de depresie.Conform dr. Halperin , obezitatea creaza slabiciune in fata bolilor. Afectiuni precum diabetul, hipertensiunea arteriala durerile de spate , durerile articulatiilor (genunchi in special), afectiuni cardiace sunt toate consecinte ale surplusului de greutate. Sunt si probleme emotionale cauzate de supraponderabilitate. Copiii grasi au putina incredere in ei si un grad scazut de integrare sociala.

Pretul pe care trebuie sa-l plateasca o persoana supreponderala este foarte ridicat. Pentru o societate care apreciaza supletea, a fi gras este asociat cu non feminin sau non masculin.

Dependenta de junk-food ne scurteaza viata

Produsele de tip junk food ocupă mai bine de jumătate din dieta unui om normal. Specialiştii în nutriţie atenţionează că aceste obiceiuri de consum declanşează boli grave. Merdenele, pizza, hamburgeri, sucuri. Din comoditate sau pentru că aşa şi-a format gustul, orăşeanul nu mai concepe meniul cotidian fără aceste alimente.

Copiii hrăniţi cu junk food vor deveni sclavii „alimentelor de gunoi” şi riscă să trăiască cu un deceniu mai puţin decât cei care primesc alimente sănătoase

„M-am îngrăşat în patru luni cu 20 de kilograme”, ne-a mărturisit Claudia S. (29 de ani), angajata unui fast
food. Din comoditate sau poate pentru că e gratis, Claudia mănâncă deseori la serviciu.

Ea pune kilogramele în plus şi pe seama stresului. În restaurantul în care lucrează intră, zilnic, cel puţin o mie de persoane. „Vin şi-mi cer «repede» meniuri peste meniuri, se înghesuie la coadă”, descrie tânăra atmosfera.

Experimentul Click!

Din dorinţa de a experimenta pe propria piele acest stil de viaţă, reporterul „Click!” Bogdan Nicolai a mâncat timp de o lună numai la McDonald’s. A ales acest „exerciţiu” intrigat de aglomeraţia veşnică din fast food-uri. Bogdan a apelat la un medic nutriţionist înainte de a începe „regimul” fast food, iar analizele îi indicau o stare bună a sănătăţii. Cântărea 69 de kilograme la 28 de ani şi făcea sport zilnic.

În prima săptămână s-a obişnuit cu un mic dejun compus dintr-o porţie mare de cartofi prăjiţi, două McToast, două cafele, şi un suc de portocale. „După trei săptămâni am trecut deja la încă o porţie mare de cartofi prăjiţi şi încă două McToast mari şi un Cheeseburger”, ne-a mărturisit Bogdan.

Tot mai mult

Dacă în primele două săptămâni, îşi cumpăra la prânz doi hamburgeri - un dublu Cheeseburger, un Royal DeLuxe -, două porţii de cartofi prăjiţi şi la desert mai mânca o îngheţată sau o plăcintă, în cea de-a treia săptămână a ajuns să adauge încă două sandvişuri şi să dubleze porţiile de cartofi prăjiţi.

La fel s-a întâmplat şi cu McFish-urile şi McNugetts-urile de la masa de seară, care s-au dublat din a treia săptămână. „Simţeam că mi-e foame în continuu”, ne-a explicat Bogdan. După două săptămâni şi-a refăcut analizele. Medicul l-a avertizat că există riscul unei hepatite cronice.

S-a ambiţionat şi a hotărât să ducă până la capăt experimentul. ”După vreo 15 zile am început să am insomnii, mă trezeam noaptea cu poftă de mâncare, îmi era sete mereu şi mă gândeam numai la McToast-urile de dimineaţă”, povesteşte Bogdan. La serviciu nu avea chef de nimic: „cel puţin o oră după micul dejun şi după masa de prânz, mă simţeam ca şi cum aş fi fost sedat”, ne-a mărturisit tânărul. Seara, avea palpitaţii, deşi nu se ştia cu afecţiuni cardiace.

Tinerii, mai expuşi

La sfârşitul probei s-a ales cu nouă kilograme în plus. Deşi i-a luat mai bine de jumătate de an să-şi potolească pofta de a mânca orice şi oricând, Bogdan mărturiseşte că se mai simte uneori ispitit când trece prin faţa vreunui McDonald’s.
„Dependenţa de junk food variază.

Pentru copii şi adolescenţi perioada de acomodare se instalează destul de repede, pentru că mâncarea rapidă înlesneşte comunicarea şi socializarea”, ne-a explicat psihologul Ştefania D. Niţă.

Ea a mai adăugat că „fast food-ul e la modă, reuneşte persoane de vârste apropiate şi este un obicei preferat pentru că nu impune protocolul de servire a mesei şi este rapid”.

Alimentaţie sănătoasă prin lege

Anul trecut, în plină campanie electorală, Ministerul Sănătăţii Publice iniţia actele normative pentru o alimentaţie sănătoasă în unităţile de învăţământ preuniversitar, aşa-numita legislaţie anti-fast-food în şcoli.

Legea 123/2008 şi ordinul care i-a urmat (1.563/2008) stabileau că în chioşcurile din incinta şcolilor nu vor putea fi comercializate o serie de alimente „nerecomandate” preşcolarilor şi elevilor.

Pe lista alimentelor interzise au intrat prăjiturile, bomboanele şi acadelele - alimente cu conţinut mare de zaharuri; hamburgerii, pizza, produsele de patiserie, cartofii prăjiţi – adică toate acele alimente cu un conţinut mare de grăsimi; chipsurile, biscuiţii, sticksurile, snacksurile – toate cu un conţinut mare de sare, dar şi băuturile răcoritoare.

Românii mănâncă în fugă

În medie, aproximativ 200.000 de români intră zilnic în cele 58 de restaurante McDonald’s din toată ţara, ne-a declarat Cristian Savu, directorul de comunicare al companiei.

Adică aproape 3.500 de consumatori în medie pe fiecare restaurant. Informaţii date publicităţii anul trecut de KFC, competitor pe piaţa restaurantelor cu servire rapidă, arată că alţi 35.000 de consumatori români iau masa în cele peste 30 de restaurante ale acestui lanţ, bonul mediu plătit de fiecare fiind de 20 de lei.

La McDonald’s, în preferinţele tuturor consumatorilor se regăsesc hamburgerii, Big Mac-ul şi cartofii prăjiţi, în timp ce doamnele şi domnişoarele preferă salatele. De la KFC, românii mănâncă mai ales aripioarele picante.

„În ultimii trei ani, vânzările au avut un puternic trend pozitiv, creşterile de la un an la altul fiind reprezentate de procente cu două cifre, mai mari de 10% - o performanţă pentru piaţa restaurantelor cu servire rapidă”, a precizat Cristian Savu de la McDonald’s.

Perioadele aglomerate din zi sunt orele prânzului, după-amiaza şi seara, când românii aleg să iasă în oraş cu familia sau prietenii.

Meniuri şi petreceri pentru copii

Meniurile pentru copii (Happy Meal) sunt mai mult decât atractive nu doar pentru destinatarii lor, ci şi pentru părinţi care, până la urmă, sunt cei care fac alegerea. Ei se pot orienta spre sucuri naturale, dar şi spre fructe servite ca desert.

Copiii sunt atraşi de restaurantele McDonald’s şi datorită petrecerilor care se pot organiza aici. Sunt restaurante – precum cel proaspăt renovat de la Unirea – pentru care solicitările de rezervare trebuie depuse cu săptămâni bune în avans.

Modelul personal, educaţia celor mici

Uleiul de măsline conţine grăsimi „bune”

„O băutură carbogazoasă face cât patru-cinci cafele pentru un copil de până în 10 ani”, atenţionează nutriţionistul Gheorghe Mencinicopshi. El susţine că alimentaţia adulţilor şi obişnuinţa lor de a consuma mâncăruri de la colţul străzii sau din restaurantele de tip fast food îi afectează cel mai mult pe copii, care învaţă astfel să adopte un stil asemănător.

„Un bărbat de vreo 70 de kilograme ar trebui să consume zilnic 2.500 de kcal, în timp ce o femeie e bine să se rezume la 2.000”, arată Mencinicopschi. Copiii pot consuma, în medie, în jur de 1.500 de kcal.

„Importantă e calitatea caloriilor nu neapărat numărul acestora”, mai precizează Mencinicopschi. Specialistul susţine că metabolismul copiilor este extrem de afectat de „alimentele gunoi”, care deşi sunt bogate în calorii, au un aport nutritiv foarte sărac.

În plus, „aceste alimente împiedică fixarea calciului în oase în cazul celor mici şi îi transformă în viitoare victime ale osteoporozei, bolilor cerebrale, cardio-vasculare şi a unor diverse forme de cancer”, a mai precizat Mencinicopschi.

Personal Wellness © 2008  | Vodafone: 0732 619 667 ; 0724 937 585 Orange 0727 566571 Cosmote : 0762 511 413

E-mail: contact@personalwellness.ro